Saturday, July 01, 2006

Vad hände egentligen med Tensta Konsthall?


Tensta Konsthall kom till genom personligt engagemang, individers kunskaper och enskildas kontakter i Tensta. Den kommunala Ytterstadssatsningens grundidé om att släppa fram "lokala idéer" och tenstabor gjorde detta möjligt. Hundratals tenstabor deltog i detta. Tusentals andra intresserade sig för konsthallen. Men vad hände egentligen?
Köp boken på www.books-on-demand.com
Den handlar om hur Ytterstadssatsningen hanterats i vår stadsdel.

Mordet på Tensta Konsthall - Lars O Ericsson
140 kr inkl. porto.
ISBN 91-975596-0-1 / Format: 140x205 mm /
Utg.år: 2005 / 94 sidor
Många människor i kultursverige frågar sig: varför raserades verksamheten på Tensta Konsthall? Varför tvingades skaparna av en av de viktigaste scenerna för samtida konst i vårt land bort från sina jobb? Varför blev de inte bara bestulna på sitt livsverk, utan hur kom det sig att de därtill trakasserades och förödmjukades? Vad hände egentligen? Vilka genomdrev förstörelsen? Vad var deras motiv?
I ”Mordet på Tensta Konsthall” beskriver filosofen och konstkritikern Lars O Ericsson det destruktiva händelseförloppet och analyserar dess orsaker. Här avslöjas oheliga allianser, maktintriger och dolda agendor i såväl kultur- som mediavärlden, som ledde fram till förstörelsen av en av de mest spännande och vitala scenerna för samtida konst i Sverige. Tensta Konsthall.
Lars O Ericsson är fil.dr och docent i Praktisk filosofi vid Stockholms Universitet. 1987-2004 var han konstkritiker och kulturskribent i Dagens Nyheter.

Onsdag 4 oktober 2006 kl. 19.00 på konsthallen Passagen i Linköping berättar Lars O Ericsson och Gregor Wroblewski vad som egentligen hände på Tensta Konsthall. Se : http://www.linkoping.se/Organisation/Namnd/KulturFritid/KulturFritid/konst/passagen/program.htm

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Jag har placerat min blogg i Tensta på bloggkartan.se