Wednesday, January 05, 2011

Hur ska vi fortsätta Tensta Marknad?

Strax före jul avrapporterade stadsdelsförvaltningen Tensta Marknad 2010. Så här avslutas rapporten: ”Förvaltningens mål i planeringen och genomförandet av årets marknad har varit att minska sitt personella bidrag för att låta det lokala föreningslivet få ta ett större ansvar. Den kunskap som finns i förvaltningen om marknadsarbetet har erbjudits till alla intresserade eldsjälar och föreningsaktiva som velat delta i marknadsarbetet. Förhoppning är att Tensta Marknad kan leva vidare med ett ökat engagemang från föreningslivet och med ett minskat stöd från förvaltningen i framtiden.”

Se hela rapporten: http://www.insyn.stockholm.se/spanga/document/2010-12-16/Dagordning/9/9_%205-545-2010%20tjut%20Tensta%20marknad%202010%20slutlig.pdf

I 23 år har kommunal förvaltning varit garanten för att marknaden regelbundet har genomförts. Nu anser stadsdelsförvaltningen att det är slut och den stora frågan under våren blir: hur ska vi fortsätta?

Förslag tas tacksamt emot på denna blogg…

2 Comments:

Anonymous Björn said...

Förvaltningen skriver i rapporten att de hade som mål "att minska sitt personella bidrag", men skriver inget om hur de lyckades. Förhoppningen att marknaden "kan leva vidare med ett ökat engagemang från föreningslivet" är nog just bara en from förhoppning eftersom det inte finns ett spår av analys eller strategi i tjänsteutlåtandet.

Risken är stor att det inte blir någonting. Men en annan risk som ingen tänker på är att någon enskild förening eller lycksökare utan kunskap och känsla för marknadens historia genomför något som de kallar "Tensta Marknad" - men som inte är det.

12:32 AM  
Blogger Gregor Wroblewski said...

Enligt de allra senaste informationerna har stadsdelsnämnden uppdragit åt förvaltningen att ordna en marknad i år! Tjänstemännen i medborgarkontoret har redan börjat att planera. Det innebär att allt tal om att förvaltningen ska dra sig ur inte längre gäller - vilket är mycket bra. Heder åt nämndens beslut!

8:24 PM  

Post a Comment

<< Home

Jag har placerat min blogg i Tensta på bloggkartan.se