Saturday, December 18, 2010

Flest inbrott i Familjebostäder













Foto: GW


I drygt ett år har Tensta plågats av ständiga lägenhetsinbrott. Det sägs att Familjebostäder i Tensta är det bostadsbolag som haft flest inbrott under 2010. Med jämna mellanrum rapporterar massmedia att polisen gripit ett gäng hitresta latinamerikaner, lokala tjuvar eller ”brottsliga nätverk i Västerort”. Man är ute efter guld, pengar och pass och polisanmälan leder aldrig till att ägaren återfår sina ägodelar.

Några hundra lägenheter i beståndet ligger på nedre botten. Familjebostäder har ingen strategi för att skydda dessa lägenheter. Man rekommenderar inte inglasning av balkong. Hyresgästen får på egen bekostnad installera galler på insidan av fönstren, ta bort dem vid flytt och återställa borrhål. Säkerhetsdörren som kostar 90 kronor extra på hyran per månad är helt meningslös då tjuvarna tar sig in genom krossade fönster.

Faktum är att många hyresgäster i Familjebostäder inte vågar lämna sin lägenhet obevakad. Man reser inte på semester och lämnar inte hemmet över dagen. Det behövs ingen större fantasi för att föreställa sig den stress och begränsning människor upplever under sådana förhållanden.

Ändå påstår Familjebostäder som har ca. 2000 lägenheter i Tensta och Rinkeby att man arbetar med ”trygghet och trivsel”. Se:http://www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/Fackforvaltningssajter/Stadsledningskontoret/Jarvalyftet/Jarvas-idekatalog/Remissinstanser/Familjebostader/

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Jag har placerat min blogg i Tensta på bloggkartan.se