Tuesday, October 26, 2010

Antiintellektuell populism i Tensta













I somras hoppade verksamhetsansvarig av från konsthallen. Så det är till att hitta en ny. Och samtidigt startar man en oblyg kampanj för att installera en outbildad 23-åring som chef. Estetiken är hämtad från Nordkorea. Det anmärkningsvärda är dock att kommunala tjänstemän och personer som borde veta bättre hejar på. Det är märkligt att se hur personer som inte skulle överlämna en skolas rektorsjobb till vem som helst är beredda att lämna Tensta Konsthall till en kille vars merit är att han inte vet något om konst. Detta kan bara hända i Tensta! (Klicka på rubriken för att se kampanjen på Facebook.)

4 Comments:

Anonymous Iris B / Rinkeby said...

Håller helt med dig, Gregor!

9:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Vad ger de tjänstemän för signaler för ungdomar och andra? Strunta i utbildning, det räcker med att vara kaksig! Sorgligt. Det berättar också nånting om deras egen kompetens.
En Akallabo

10:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

Vem har varit kaxig?
Det säger väl mer om vem konst är till för, allmänheten eller utbildade? allting går inte att utbilda sig till..

5:40 PM  
Anonymous Peyruz said...

Det är nog så illa att de flesta bakom kampanjen inte har en aning om vem som mot alla odds skapade en konsthall i Tensta med världsrykte.

Det är nog inte heller någon i den kommunala ledningen som sitter i Lunda mellan 9 och 5 som vet något eller vill veta något om Tenstas historia eller kan förstå vad konsthallen var, och skulle kunna vara. De är bara tacksamma för att ha några somaliska killar att prata med och tycker det är helt ok om konsthallen fortsätter att utvecklas till en ungdomsgård, bara det inte blir några "oroligheter".

Det är brist på historia och stolthet i Tensta, och Guleeds pr-kampanj är ett tecken på det fast han inte fattar det själv (han tror det är tvärtom). Om tenstaborna accepterar att deras konsthall som hade världsrykte och utmanade alla andra institutioner förvandlas till en lekstuga, då saknas självrespekt. Och det kan i längden vara en grogrund för de "oroligheter" tjänstemännen på senare tid blivit så paniskt rädda för, men det fattar de inte heller.

12:44 AM  

Post a Comment

<< Home

Jag har placerat min blogg i Tensta på bloggkartan.se