Friday, August 01, 2008

Klantigt Järvalyft i Rinkeby

Den 29:de maj inbjöds allmänheten till Rinkeby Folkets Hus att höra på några föredrag på temat Järvalyftet och företagande. Under våren hade Föreningen Tensta Träff och Järvalyftets PR-byrå Veritas en dialog om innehållet i programmet. Föreningen ansåg att civilsamhällets och föreningslivets behov och potential måste uppmärksammas om man vill utveckla Järvaområdet. Tyvärr genomfördes inte rinkebykvällens program på ett professionellt sätt. Många föreningsaktiva från hela Järva hade kommit, tilltugget var utmärkt, men panelens inlägg jagades på och rumphöggs. Professor Yohanan Stryjan från Södertörns Högskola fick inte tala till punkt, Järvalyftets projektledare Magnus Andersson sade självklarheter och företagarprofilen från Tensta stressade igenom ett peptalk. Auditoriet hade många kommentarer som uttrycktes huller om buller under en halvtimmes övertid.

Järvalyftet har ett allvarligt trovärdighetsproblem. Den föregående projektledaren som fick sparken var mycket bestämt avståndstagande till ”lokala påtryckare”. Enligt henne var Järvalyftet inte en bidragsinstans. Anmärkningsvärt var att Magnus Andersson anslog en försonlig ton. Nu några månader efteråt ska Järvalyftet självklart ”lyssna till de boendes åsikter”. Hela oppositionen har hoppat av Järvalyftets centrala styrgrupp med motiveringen att Järvaområdets 75.000 invånare behandlas byråkratiskt och auktoritärt. Kan PR-byrån Veritas reparera den skadan?

Professor Yohanan Stryjan är värd att lyssna på. Jag föreslår att han åter bjuds in till Tensta Marknad 6-7 september. Han behöver minst en ostörd timme och en mikrofon. Det får han då! Se: http://www.emes.net/index.php?id=328

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Jag har placerat min blogg i Tensta på bloggkartan.se