Friday, August 01, 2008

Alarmerande bild av Tensta





Just nu pågår en ordväxling i DN om huruvida det skrivs för många böcker om Tensta och vem som kan förmedla den ”riktiga bilden” av stadsdelen. Det är svårt att beskriva en stad eller stadsdel. Svårt att ha överblick och tillgång till information. Någons bild överensstämmer inte med en annans. Och vad betyder det t.ex. att 2/3-delar av befolkningen flyttar på 10 år? Fakta och siffror måste tolkas till bilder av mänskligt liv.

Med anledningen av ett föreningsmöte nyligen beskrev en tjänsteman ansvarig för föreningsbidragen på idrottsförvaltningen hur föreningslivet ser ut i Tensta:
Det finns 130 registrerade barn- och ungdomsföreningar i Spånga-Tensta men hela föreningslivet i stadsdelen befinner sig i en nedgående spiral och utmärker sig på ett negativt sätt i hela staden. Nitton föreningar, de flesta i Tensta, har avstängts från vidare föreningsbidrag efter att ha försnillat 1 miljon i bidrag 2007. Stadsdelsförvaltningen har ingen kännedom om det lokala föreningslivet och kommunicerar överhuvudtaget inte med föreningssektionen på idrottsförvaltningen. Spånga-Tensta förefaller ha givit upp - så sade tjänstemannen.

Se DN: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2502&a=764991

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Jag har placerat min blogg i Tensta på bloggkartan.se