Tuesday, June 30, 2009

Ungdomsgäng orsakar kulturförstörelse









1984 stod Tensta gymnasium med Tensta Träff och sporthallen klara. Arkitekten Gösta Uddén ritade och den legendariske landsskapsarkitekten Gunnar Martinsson planerade in silverpilarna som fyller ut planen mellan huskropparna. Detta är en genomarbetad arkitektonisk miljö som Stockholms stadsmuseum anser vara skyddsvärd.

Idag pågår inventering av silverpilarna med avsikt att avverka en hel del av den unika skolparken. Fastighetsägaren, det kommunala bolaget SISAB, har fått tillstånd att sätta upp övervakningskameror på husfasaderna kring silverpilarna. För att kamerorna ska få fri sikt måste en hel del av träden avverkas. Detta kommer att ske nu i sommar om ingen sätter stopp.

Tensta terroriseras sedan 2 år av ett ungdomsgäng. Bränder, rån, glaskrossning, tillhör gängets aktiviteter som ger uppmärksamhet i massmedia. Tensta gymnasium, sporthallen och Tensta Träff är förvisso också drabbade av detta. Men övervakningskameror är kontroversiella. SISAB har bara tillstånd att sätta upp värmekänsliga kameror. Man kan alltså inte se vem personen är på dessa filmer. Jag tror inte ungdomsgänget stoppas av dessa kameror - vilket SISAB tror. Men vi måste absolut sätta stopp för den kultur- och miljöförstöring som nu planeras genom avverkning av silverpilarna vid Tensta Träff. Vi får inte låta gängets härjningar leda till förstörelse av oersättlig kulturmiljö i Tensta!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Jag har placerat min blogg i Tensta på bloggkartan.se